Ik word onder druk gezet om abonnementen te sluiten

Heel goed dat je op deze site kijkt. Als je onder druk gezet wordt om abonnementen te sluiten dan chanteert de creditboy je ergens mee. Misschien weet hij iets van je dat geheim moet blijven of heeft hij spullen van je die je pas terugkrijgt als je de abonnementen hebt gesloten. Ook wordt weleens je familie bedreigd als je niet doet wat de creditboy zegt en dreigen ze bijvoorbeeld je kleine broertje op te wachten. Misschien ben je in de eerste instantie wel gevoelig geweest voor de voordelen van het sluiten van een abonnement en kan je voor je gevoel niet meer terug. Bedenk, jij bent het slachtoffer! Beperk de gevolgen en zoek altijd hulp.

Als je nog (meer) moet afsluiten

Praat erover!! Zoek iemand die je vertrouwt en die je kan helpen. Dat kan iemand zijn in je omgeving, zoals je ouders of een leerkracht op school. Ga altijd naar de politie. Je kan ook zelf naar de politie gaan en uitleggen wat er is gebeurd. Als de bedreiging nog speelt en je nog telefoonabonnementen moet afsluiten zal de politie waarschijnlijk undercover met je meegaan om de creditboy te kunnen arresteren.

Als je al in een winkel bent

Als je al in een winkel bent om een abonnement te sluiten kan je de medewerker van de winkel op de hoogte brengen. Leg de medewerker uit dat je onder dwang het telefoonabonnement moet afsluiten. Vraag of je meegenomen kan worden naar achteren zodat je niet met lege handen terug hoeft naar de creditboy. Vraag of de winkel voor jou de politie kan bellen. Als de creditboy tijdens het afsluiten in de winkel naast je staat en je durft de winkelmedewerker niet te vertellen wat er aan de hand is dan kan je nog maar één ding doen. Doorloop de volledige procedure om het abonnement te sluiten en typ bij de betaling je pincode 3 keer verkeerd. Dan blokkeert je pinpas en wordt er geen abonnement afgesloten. Omdat je pinpas dan niet meer werkt kan de creditboy je ook niet meer dwingen het in een andere winkel nog een keer te proberen. Zoek daarna altijd hulp!

Verzamel zo veel mogelijk informatie over de creditboy die je kan gebruiken om aan te tonen wie de creditboy is en dat hij je heeft bedreigd. Weet je wat zijn echte naam is? Weet je waar hij woont? Meestal bellen creditboys je kort met een onbekend telefoonnummer. Vraag of de creditboy ook nog even iets wil appen, bijvoorbeeld het valse adres dat je bij het afsluiten moet gebruiken.